10 Soorten Facebook updates die meestal de meeste likes krijgen

De beste soorten Facebook posts voor likes, shares en reacties

We krijgen af en toe vragen van klanten of van lezers van ons blog. 1 van die vragen luidt: ‘met welk soort Facebook updates krijg je nou de meeste (niet gekochte) Facebook likes.

Uit ervaring en uit observatie weet ik dat er een aantal updates op Facebook zijn die het altijd goed doen. Deze doen het zowel goed voor de likes als ook voor de interactie.

Niet alleen bij de grote merken die het in dat opzicht vrij gemakkelijk hebben maar ook de ‘gewone’ blogs en websites zoals misschien die van jou.

1. Wedstrijden

Nog logisch denk u misschien  maar een kans om iets te winnen is altijd goed voor likes en reacties. Pas op: Facebook heeft sinds kort aangegeven dat het expliciet vragen om likes en reacties niet meer mag. Je zou daar om kunnen kiezen voor iets minder ‘obvious’ zoals ‘zoek de 10 verschillen tussen deze twee foto’s’.

2. Bied gelegenheid voor je lezers om iets te showen

Je je lezers kunnen vragen op hun leukste kattenfoto’s te plaatsen of leuke vakantie momenten. Hier kun je dus alle kanten op.

3. Persoonlijke verhalen

Een persoonlijke ervaring doet vaak wonderen. Niet alleen trek je zo mensen naar je website maar je helpt mensen ook met een probleem door te vertellen welke oplossing jij hebt gevonden.

4. Creatieve updates

Facebook updates waarbij de schrijver iets doet wat je niet overal ziet. Ik had er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om deze punten uit te beelden in plaatjes of ik had er een video van kunnen maken met voorbeelden van andere bedrijven op Facebook.

5. Levens ‘hacks’

Schrijf een uitgebreide handleiding over hoe mensen iets kunnen doen wat jij goed kent. Bijvoorbeeld ‘hoe zet een Facebook zodanig op dat deze het beste werkt voor mijn doelgroep. Facebook kent iemmers verschillende pagina types en deze verschillen in mogelijkheden.

6. In de diepte

Ondanks dat het moeilijk is om de aandacht van mensen vast te houden lijkt het er toch op dat stukken tekst waarbij er diep op een onderwerp in gegaan werd het toch vaak het beste doen. Ik zou bijvoorbeeld een uitbreid stuk kunnen schrijven over de verschillende manieren van het leveren van Facebook likes en welke het beste zijn voor een specifiek type klant en waarom.

7. Persoonlijk gerichte onderwerpen

Schrijven met de lezer in gedachte is uiteraard vaak het beste maar dit komt tot uitdrukking door een stuk te schrijven waarbij we ons inleven in een lezer om een zodanige manier dat we een probleem verwoorden waar veel mensen voor staan. Bijvoorbeeld ‘hoe krijg ik in hemelsnaam voldoende likes op mijn website zodat bezoekers mij een beetje serieus gaan nemen’.

8. Vraag en antwoord

Stel een  vraag en veel mensen zijn er gebrand op om als eerste het juiste antwoord te geven. Dit fenomeen zie je terug bij forums waarbij er soms felle discussies ontstaan.  Bijvoorbeeld ‘zou je 1000 euro uitgeven aan Facebook Ads zonder dat je weet of het klanten gaat opleveren? Ik kan me voorstellen dat er veel voors en tegens zijn en goedbedoeld advies gegeven wordt.

9. Humoristische dingen

Mensen zitten van nature zo in elkaar dat een grappige foto of tekst een reactie oplevert: een lach. Vaak willen mensen dit ook delen en zodoen ontstaan likes en shares.

10. Lijsten met handige links over een bepaald onderwerp

Een lijst met links en informatiebronnen is goed voor likes en comments en shares omdat het handig is voor mensen om te lezen en te delen met anderen. Vaak vullen mensen de lijst ook aan met links waar je misschien nog niet aan gedacht had (reacties).

Ben ik iets vergeten? Graag hoor ik het! En mocht je een handje nodig hebben bij het verkrijgen van likes, reacties of shares op Facebook dan kun je uiteraard terecht op likeskopen.net.

About Sandra
Klantenservice bij likeskopen.net, social media specialist en blogger.

Gepubliceerd door

Sandra

Klantenservice bij likeskopen.net, social media specialist en blogger.

Een gedachte over “10 Soorten Facebook updates die meestal de meeste likes krijgen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *