Facebook waarschuwing over het verwijderen van Facebook likes

bericht

Eerder deze heeft Facebook een update uitgerold. Deze update veranderd de manier waarom Facebook likes telt. Veel pagina-eigenaren zagen een bericht bovenaan hun pagina “We recently protected your Page against fake likes to make sure your audience remains authentic.”

Het bericht

Met andere woorden Facebook heeft uw aantal likes aangepast door het verwijderen van Facebook likes. Er zijn 4 mogelijke redenen dat Facebook dit doet maar die vallen niet allemaal onder de categorie “nep likes”.

Reden #1: Het verwijderen van nep profielen

Dit is de meest gebruikelijke trigger voor de boodschap. Wanneer Facebook de bezem haalt door lege profielen (profielen zonder foto’s, updates etc.) dan zien veel pagina-eigenaren een verlies in het aantal likes. Om een voorbeeld te noemen: in 2013 was er nog zo een update. Vaak wordt hier dan ook in het nieuws over geschreven en de laatste keer zagen we dat de Facebook pagina van Justin Bieber een paar miljoen likes verloor. Dit type schoonmaak actie is het meest opvallend voor de pagina eigenaar.

Reden #2: Het verwijderen van gedeactiveerde profielen

Dit kunnen we ons best voorstellen: wanneer een persoon niet meer van Facebook gebruik wenst te maken dan kan deze persoon zijn of haar profiel deactiveren (en misschien later weer in gebruik nemen) of geheel laten verwijderen.

Een gedeactiveerd profiel heeft echter nog steeds pagina’s geliked etc. en die likes bestaan nog steeds echter niemand (Facebook verdient hier geen geld aan) heeft iets aan deze likes zeker als een profiel al langer gedeactiveerd is.

Reden #3: Overleden gebruikers

Wanneer een persoon overlijdt dan heeft het uiteraard weinig zakelijke zin om dit profiel live te houden voor Facebook. De gebruiker kan immers geen reacties geven op updates en helemaal geen interactie aan gaan.

Reden  #4: Pagina eigenaren beschermen

Om advertentie omzetten te verhogen de pagina eigenaren te beschermen tegen die “nare” mensen die allerlei “kwaad” uithalen denkt Facebook dat het beste is dat alle likes die niet op natuurlijke (via advertentie inkomsten) wijze zijn verkregen niet mogen meetellen. Facebook vergeet daarbij dat ook gekochte likes ook gewoon vrijwillig kunnen worden gegeven en op natuurlijke wijze kunnen worden verkregen van echte mensen.

Het probleem

Blijkbaar verwijderd Facebook ook likes die zijn verkregen via advertenties. Zie hier de talloze reacties van boze pagina beheerders. Oeps..zijn dat dan ook nep-likes Facebook?

Echte facebook likes verwijderd
Echte facebook likes verwijderd

Geen zorgen

Als u heeft ingelogd op uw Facebook pagina en het bovengenoemde bericht zag hoeft u zich geen zorgen te maken. Er gebeurd nog steeds niets met uw pagina en de kans is groot dat dit beperkt blijft tot een handjevol likes.

De toekomst?

Ten eerste, geen zorgen maken. Mocht u nog geen likes zijn verloren dan wordt dit ook niet verwacht totdat Facebook weer een grote schoonmaak doet. Dit gebeurd echter niet heel vaak.

Ten tweede, u doet er goed aan geen nep likes te kopen en alleen likes te kopen die afkomstig zijn van echte actieve Facebook gebruikers zoals hier op likeskopen.net

Mocht u echter toch likes verloren zijn doordat Facebook ten onrechte echte likes verwijderd dan hoeft u zich ook geen zorgen te maken want bieden ook internationale Facebook likes uit de premium-categorie.

Wilt u helemaal geen last hebben van enige mogelijke wegval en wilt u goede Facebook likes kopen dan kunt u er voor kiezen Nederlandse Facebook te likes te kopen. Deze leveren wij al 3 jaar zonden enige wegval en naar volle tevredenheid.

About Sandra
Klantenservice bij likeskopen.net, social media specialist en blogger.

Gepubliceerd door

Sandra

Klantenservice bij likeskopen.net, social media specialist en blogger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *