Facebook waarschuwing over het verwijderen van Facebook likes

bericht

Eerder deze heeft Facebook een update uitgerold. Deze update veranderd de manier waarom Facebook likes telt. Veel pagina-eigenaren zagen een bericht bovenaan hun pagina “We recently protected your Page against fake likes to make sure your audience remains authentic.”

Het bericht

Met andere woorden Facebook heeft uw aantal likes aangepast door het verwijderen van Facebook likes. Er zijn 4 mogelijke redenen dat Facebook dit doet maar die vallen niet allemaal onder de categorie “nep likes”.

Reden #1: Het verwijderen van nep profielen

Dit is de meest gebruikelijke trigger voor de boodschap. Wanneer Facebook de bezem haalt door lege profielen (profielen zonder foto’s, updates etc.) dan zien veel pagina-eigenaren een verlies in het aantal likes. Om een voorbeeld te noemen: in 2013 was er nog zo een update. Vaak wordt hier dan ook in het nieuws over geschreven en de laatste keer zagen we dat de Facebook pagina van Justin Bieber een paar miljoen likes verloor. Dit type schoonmaak actie is het meest opvallend voor de pagina eigenaar.

Reden #2: Het verwijderen van gedeactiveerde profielen

Dit kunnen we ons best voorstellen: wanneer een persoon niet meer van Facebook gebruik wenst te maken dan kan deze persoon zijn of haar profiel deactiveren (en misschien later weer in gebruik nemen) of geheel laten verwijderen.

Een gedeactiveerd profiel heeft echter nog steeds pagina’s geliked etc. en die likes bestaan nog steeds echter niemand (Facebook verdient hier geen geld aan) heeft iets aan deze likes zeker als een profiel al langer gedeactiveerd is.

Reden #3: Overleden gebruikers

Wanneer een persoon overlijdt dan heeft het uiteraard weinig zakelijke zin om dit profiel live te houden voor Facebook. De gebruiker kan immers geen reacties geven op updates en helemaal geen interactie aan gaan.

Reden  #4: Pagina eigenaren beschermen

Om advertentie omzetten te verhogen de pagina eigenaren te beschermen tegen die “nare” mensen die allerlei “kwaad” uithalen denkt Facebook dat het beste is dat alle likes die niet op natuurlijke (via advertentie inkomsten) wijze zijn verkregen niet mogen meetellen. Facebook vergeet daarbij dat ook gekochte likes ook gewoon vrijwillig kunnen worden gegeven en op natuurlijke wijze kunnen worden verkregen van echte mensen.

Het probleem

Blijkbaar verwijderd Facebook ook likes die zijn verkregen via advertenties. Zie hier de talloze reacties van boze pagina beheerders. Oeps..zijn dat dan ook nep-likes Facebook?

Echte facebook likes verwijderd
Echte facebook likes verwijderd

Geen zorgen

Als u heeft ingelogd op uw Facebook pagina en het bovengenoemde bericht zag hoeft u zich geen zorgen te maken. Er gebeurd nog steeds niets met uw pagina en de kans is groot dat dit beperkt blijft tot een handjevol likes.

De toekomst?

Ten eerste, geen zorgen maken. Mocht u nog geen likes zijn verloren dan wordt dit ook niet verwacht totdat Facebook weer een grote schoonmaak doet. Dit gebeurd echter niet heel vaak.

Ten tweede, u doet er goed aan geen nep likes te kopen en alleen likes te kopen die afkomstig zijn van echte actieve Facebook gebruikers zoals hier op likeskopen.net

Mocht u echter toch likes verloren zijn doordat Facebook ten onrechte echte likes verwijderd dan hoeft u zich ook geen zorgen te maken want bieden ook internationale Facebook likes uit de premium-categorie.

Wilt u helemaal geen last hebben van enige mogelijke wegval en wilt u goede Facebook likes kopen dan kunt u er voor kiezen Nederlandse Facebook te likes te kopen. Deze leveren wij al 3 jaar zonden enige wegval en naar volle tevredenheid.

Waarom Facebook likes extra belangrijk werden na de Facebook newsfeed updates

Facebook heeft de functie die de newsfeed heet. Facebook heeft deze functie een paar jaar geleden geïntroduceerd. De newsfeed toont de meest populaire verhalen die uw vrienden gedurende de dag hebben gedeeld. Facebook heeft een algoritme dat de meer populaire berichten aan meer mensen laat zien dan de minder populaire berichten. Hieronder zullen we uitleggen hoe dit werkt.

Wanneer u een update plaatst, verschijnt dit op de Facebook newsfeed van uw beste vrienden. Wanneer uw beste vrienden dit bericht niet zien of negeren gebeurd er weinig met dit bericht. Het is nog steeds mogelijk dat andere mensen dit bericht zien maar dan zullen ze eerst naar uw pagina moeten gaan. Het verschijnt hoogstwaarschijnlijk niet op hun newsfeed. Aan de andere kant, als Facebook ziet dat er likes en reacties op komen is de kans veel groter dat dit bericht op de nieuwsfeed van de likers van uw pagina terecht komt. Facebook ziet likes en reacties als een positief teken.

Dit is waarom sommige posts zeer weinig belangstelling krijgen. Als mensen niet actief zijn op iets dat u post zullen andere mensen dit minder snel zien.

Dit is een poging van Facebook’s poging om hoge kwaliteitsinhoud te bieden aan de gebruikers van de newsfeed. Meerdere factoren bepalen hoe dit exact werkt maar de algemene strekking is dat er activiteit moet zijn op uw berichten voor dat andere mensen dit echt zien. Dit is de reden waarom likes zo belangrijk zijn op Facebook. Als u, bijvoorbeeld een bedrijf, dienst of product promoot op Facebook dat kunt u door het kopen van Facebook likes en eventueel reacties er voor zorgen dat meer mensen uw update zien.

Dit heeft er voor gezorgd dat bedrijven, websites, beroemdheden gingen inzien dat likes erg belangrijk werden. Niet alleen voor de pagina zelf maar ook voor de updates. Er zijn verschillende manieren dit voor elkaar te krijgen: de moeilijke of de makkelijke manier.

De moeilijke manier is het maken van super goede posts en inhoud. Maar zelfs het maken van super goede inhoud is niet genoeg. De posts moeten voorzien worden van likes en reacties om het virale effect te bereiken. Er zal dus een Facebook campagne opgestart moeten worden om het betreffende bericht te promoten. Dit is een erg kostbare zaak en erg inefficiënt.

De gemakkelijkste manier om te likes krijgen is door deze te kopen. U kunt Facebook likes gaan kopen en deze toepassen op een Facebook pagina of op een bericht, net zoals u wilt. Dit verhoogt de kans op een breder publiek en dus op meer winst en een hogere marge.

Help ik heb likes-views-volgers gekocht van een onbetrouwbare aanbieder en ik wil dat ze stoppen!

Stel u heeft 1000 likes gekocht bij een super onbetrouwbare like-boer (niet ons). En stel dat u spijt heft als haren op uw hoofd dat u deze likes gekocht hebt want ze blijken allemaal uit Dhaka te komen (een stad in Bangladesh).

Stel ook dat deze likes-boer waar u zojuist uw likes hebt gekocht toevallig met lunch is gegaan en (als dat al mogelijk is) deze persoon die toestroom uit een like-graag Aziatisch land niet kan stoppen.

Door uw hoofd gaan allerlei spookbeelden zoals: Oh Jee! Wat moet ik mijn trouwe bezoekers nu vertellen als deze straks allemaal likes uit Bangladesh zien?? Of: Als mijn adverteerders er achter komen dat ik likes koop is het allemaal afgelopen!.

Gelukkig is er een oplossing voor deze problemen. Om te beginnen:

Stap 1: De pagina beperkingen instellen
Ga naar:

Landen blokkeren op je Facebok pagina

Stel hier in dat de landen geblokkeerd worden voor bezoekers uit Turkije, Rusland, Bangladesh en China (bijvoorbeeld :-). Let op dat u niet per ongeluk selecteert dat je je pagina alleen voor mensen uit deze landen zichtbaar maakt. Mocht er een ander land zijn waar je likes vandaan komen dat stel je die ook in.

Zo: opgelucht kun je adem halen nu je weet dat die rare likes gestopt zijn!

Stap 2: pagina de-publiceren
Let op deze stap is voor mensen die stevig in de schoenen staan! Een pagina de-publiceer je alleen als het echt nodig is en alleen als je ook weet dat dan helemaal niemand je pagina meer kan vinden. Je kunt dit bijvoorbeeld dan gedurende een dag doen. Het systeem waar deze oh-zo-foute aanbieder uw bestelling in heeft ingevoerd zal een error gaan geven en de bestelling annuleren.

je pagina depubliceren

Wat als het nou te laat is??

Wat vaak gebeurd is dat Facebook de meest populaire stad publiceert. Het zou dus best wel vervelend zijn als je daar opeens Dhaka, Bangladesh ziet staan of Istanboel, Turkije.

Vervelend en pijnlijk! Gelukkig is er een oplossing. Afhankelijk van hoeveel er uit Dhaka of Istanbul komen kunnen wij bij likeskopen.net met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zeggen dat we u kunnen helpen met onze dient “Mees populaire stad wijzigen”.

Overigens kun je op likewiki.nl van te voren checken of de betreffende aanbieder betrouwbaar is.

 

10 Soorten Facebook updates die meestal de meeste likes krijgen

De beste soorten Facebook posts voor likes, shares en reacties

We krijgen af en toe vragen van klanten of van lezers van ons blog. 1 van die vragen luidt: ‘met welk soort Facebook updates krijg je nou de meeste (niet gekochte) Facebook likes.

Uit ervaring en uit observatie weet ik dat er een aantal updates op Facebook zijn die het altijd goed doen. Deze doen het zowel goed voor de likes als ook voor de interactie.

Niet alleen bij de grote merken die het in dat opzicht vrij gemakkelijk hebben maar ook de ‘gewone’ blogs en websites zoals misschien die van jou.

1. Wedstrijden

Nog logisch denk u misschien  maar een kans om iets te winnen is altijd goed voor likes en reacties. Pas op: Facebook heeft sinds kort aangegeven dat het expliciet vragen om likes en reacties niet meer mag. Je zou daar om kunnen kiezen voor iets minder ‘obvious’ zoals ‘zoek de 10 verschillen tussen deze twee foto’s’.

2. Bied gelegenheid voor je lezers om iets te showen

Je je lezers kunnen vragen op hun leukste kattenfoto’s te plaatsen of leuke vakantie momenten. Hier kun je dus alle kanten op.

3. Persoonlijke verhalen

Een persoonlijke ervaring doet vaak wonderen. Niet alleen trek je zo mensen naar je website maar je helpt mensen ook met een probleem door te vertellen welke oplossing jij hebt gevonden.

4. Creatieve updates

Facebook updates waarbij de schrijver iets doet wat je niet overal ziet. Ik had er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om deze punten uit te beelden in plaatjes of ik had er een video van kunnen maken met voorbeelden van andere bedrijven op Facebook.

5. Levens ‘hacks’

Schrijf een uitgebreide handleiding over hoe mensen iets kunnen doen wat jij goed kent. Bijvoorbeeld ‘hoe zet een Facebook zodanig op dat deze het beste werkt voor mijn doelgroep. Facebook kent iemmers verschillende pagina types en deze verschillen in mogelijkheden.

6. In de diepte

Ondanks dat het moeilijk is om de aandacht van mensen vast te houden lijkt het er toch op dat stukken tekst waarbij er diep op een onderwerp in gegaan werd het toch vaak het beste doen. Ik zou bijvoorbeeld een uitbreid stuk kunnen schrijven over de verschillende manieren van het leveren van Facebook likes en welke het beste zijn voor een specifiek type klant en waarom.

7. Persoonlijk gerichte onderwerpen

Schrijven met de lezer in gedachte is uiteraard vaak het beste maar dit komt tot uitdrukking door een stuk te schrijven waarbij we ons inleven in een lezer om een zodanige manier dat we een probleem verwoorden waar veel mensen voor staan. Bijvoorbeeld ‘hoe krijg ik in hemelsnaam voldoende likes op mijn website zodat bezoekers mij een beetje serieus gaan nemen’.

8. Vraag en antwoord

Stel een  vraag en veel mensen zijn er gebrand op om als eerste het juiste antwoord te geven. Dit fenomeen zie je terug bij forums waarbij er soms felle discussies ontstaan.  Bijvoorbeeld ‘zou je 1000 euro uitgeven aan Facebook Ads zonder dat je weet of het klanten gaat opleveren? Ik kan me voorstellen dat er veel voors en tegens zijn en goedbedoeld advies gegeven wordt.

9. Humoristische dingen

Mensen zitten van nature zo in elkaar dat een grappige foto of tekst een reactie oplevert: een lach. Vaak willen mensen dit ook delen en zodoen ontstaan likes en shares.

10. Lijsten met handige links over een bepaald onderwerp

Een lijst met links en informatiebronnen is goed voor likes en comments en shares omdat het handig is voor mensen om te lezen en te delen met anderen. Vaak vullen mensen de lijst ook aan met links waar je misschien nog niet aan gedacht had (reacties).

Ben ik iets vergeten? Graag hoor ik het! En mocht je een handje nodig hebben bij het verkrijgen van likes, reacties of shares op Facebook dan kun je uiteraard terecht op likeskopen.net.

Is Facebook likes kopen illegaal?

likes kopen illegaal?

Het blijkt dat mensen zich afvragen of het kopen van likes illegaal is. In dit artikel zal ik mijn visie op deze vraag geven.

Wat betekent illegaal? Illegaal betekent letterlijk ‘niet in overeenstemming met de wet’. Ook wel ‘onwettig’. Dat betekend dat er een wet moet bestaan die het kopen van Facebook likes verbied waardoor dit illegaal zou zijn. Net zoals er pas geleden in het nieuws het woord illegaal werd gebruikt om een vreemdelingen in Nederland te omschrijven die niet in het bezit zijn van een paspoort of op andere wijze legaal (dus op basis van een wet) in Nederland verblijven.

Heeft de wet het kopen van Facebook likes verboden? Voor zo ver ik het terug heb kunnen vinden is dat niet het geval.

Ik concludeer hier uit dat het kopen van Facebook likes volledig legaal is.

Wij verkopen u Nederlandse Facebook likes die eerlijk worden verkregen door de mensen die je pagina liken hier gewoon voor te betalen of iets andere hier voor in ruil aan te bieden.

Mocht u zich dus zorgen maken over de illegaliteit van het kopen van likes dan is dat nergens voor nodig.

Toch zie ik dat de term illegaal vaak gebruikt wordt op websites waar men het niet eens is met het kopen van Facebook likes. Vaak zijn dat zelfbenoemde social media guru’s die niet anders kunnen dan het kopen van likes te demoniseren zodat ze zelf meer werk hebben.

Wat denkt u?

Een Facebook pagina en mensen die hier over praten

mensen die hier over praten

Wellicht heeft u zich al eens afgevraagd wat de term ‘praten over’ of ‘mensen die hier over praten’ nu precies betekend op uw Facebook pagina. Weliicht dacht u ook dat het kopen van likes dit cijfer zou beïnvloeden. Het staat immers erg leuk voor uw klanten.

Verder lezen Een Facebook pagina en mensen die hier over praten

Nieuwe Dienst: Facebook Aanbevelingen Kopen

Facebook Aanbevelingen

Facebook aanbevelingen zijn een soort beoordelingen / reviews op Facebook meestal alleen voor bedrijven / pagina’s met een fysiek adres. Er kunnen in totaal vijf sterren worden gegeven plus een stukje tekst. Het is nu mogelijk Facebook aanbevelingen te kopen met de volgende kenmerken: Verder lezen Nieuwe Dienst: Facebook Aanbevelingen Kopen

Meest Populaire Stad op je Facebook pagina veranderen

meest populaire stad veranderen

Sommige Facebook pagina eigenaren schrikken zich een ongeluk omdat hun pagina opeens bleek als ‘meest populaire stad’ New Dehli (India) aan te geven. Ze hadden Facebook likes gekocht maar hadden zich niet bedacht dat deze allemaal uit dezelfde stad zouden komen. Verder lezen Meest Populaire Stad op je Facebook pagina veranderen