Het mysterie van de wegvallende facebook likes – Likeskopen.net

Wegvallende Facebook likes, verdwijnende Facebook likes of zelf nooit geleverd likes; hoe je ze ook noemt het was een verschijnsel waar veel klanten en leveranciers mee te maken kregen de afgelopen maanden. Jij als klant koopt 1000 Facebook likes en deze worden vervolgens ook geleverd. Echter soms na een dag of zelfs een aantal weken smelten deze likes als sneeuw voor de zon. Soms maar een klein percentage zoals 10% maar het kwam ook voor dat alle geleverde likes weer verdwenen.

Waarom zijn er wegvallende Facebook likes?

Facebook word steeds beter in het herkennen van nep-profielen. Vaak wordt er, door andere aanbieders, steeds weer met tienduizenden tegelijk, een pagina geliked vanuit hetzelfde IP adres. Dit is voor Facebook een duidelijk teken dat er iets niet in de haak is. Facebook verwijderd vervolgens deze profielen of stelt deze op non-actief. Zodra een dergelijk profiel op non-actief wordt gesteld moet de maker van het profiel aantonen dat dit profiel een echt persoon betreft. Dat lukt in de regel niet waardoor het profiel, en alle openbare acties vanuit dat profiel, worden verwijderd.

Er kan nog een reden zijn voor verdwijnende likes: Facebook test een nieuw soort filter of het zijn gewoon de mensen achter het echte profiel die de pagina unliken omdat ze iets niet leuk meer vinden (bijvoorbeeld te veel en te commerciële status updates).

Facebook heeft zelf ook aangegeven dat ze iets willen doen aan de vele nep-likes / nep-profielen.

Verschillende soorten likes

Vaak komen klanten er dus op deze manier achter dat ze nep likes hebben gekocht. U vraagt zich wellicht af: “Zijn er dan verschillende likes?” en “kan ik ook goede likes kopen?“. Het antwoord staat hier onder:

Zijn er dan verschillende likes?

Niet alleen zijn er likes voor verschillende doeleinden (voor een pagina, foto, wedstrijd, reactie of status update), er zijn ook likes die op verschillende manieren gegenereerd worden. Zo zijn er likes die komen uit de ‘likes-ruilen’ websites. Deze zijn door facebook maar al te simpel te herkennen en vallen ook snel weg. Dan zijn er nog de likes die worden gegenereerd door het ten gelde maken van traffic vanaf grote websites. Deze verkopen wij als wereldwijde likes en zijn van een degelijke kwaliteit waardoor er doorgaans niet meer dan een aantal procent verloren gaat.

Kan ik ook goede likes kopen?

Zoals hierboven aangegeven verkopen wij geen ‘ruil-likes’ of andere likes die snel wegvallen. Wij concentreren ons op de beste kwaliteit voor onze klanten. Dan is het zo dat wij ook Nederlandse likes leveren. Deze likes vallen helemaal niet weg.

Tenslotte willen wij duidelijk maken dat er zelfs bij ons situaties kunnen ontstaan waar wij geen grip op hebben. Meestal komt dit door Facebook zelf. U als reguliere gebruiker merkt hier weinig van maar als je elke dag als developer (ontwikkelaar) op Facebook bezig bent dan zie je de ene error / bug / fout na de andere. Het is ook best voor te stellen: Facebook is een steeds complexer wordend geheel. Niettemin garanderen wij de door ons geleverde likes. Mocht er onverhoopt iets fout gaan vinden wij in 99% van de gevallen een passende oplossing.

About Sandra
Klantenservice bij likeskopen.net, social media specialist en blogger.

Gepubliceerd door

Sandra

Klantenservice bij likeskopen.net, social media specialist en blogger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *