waarom social media

Waarom social media eigenlijk?

waarom social media

Invloed & Bereik

Uw klanten (en concurrenten) zitten al op Facebook en Twitter..tijd om u aan te sluiten. Nog nooit was het zo moeilijk om uw doelgroep te bereiken!

Wederkerigheid

Wij als mensen zitten zo in elkaar dat we graag gunsten terugbetalen. De psychologie zegt ons dat we niet van schuld houden. Geef uw klanten iets gratis of tegen een korting en deze klanten zullen het niet kunnen helpen om deze gunst terug te betalen in ruil voor een like of tweet.

Belofte en Consequentheid

Wij willen graag dat de dingen waar we in geloven strookt met onze waarden. De truc om uw klanten zich te halen committeren met uw merk. Zij zullen zich dan gedragen op een manier consistent met hun waarden.

Sociaal Bewijs

Mensen doen graag dingen die anderen mensen ook doen. Sociaal bewijs wordt niet alleen beinvloed doot grote groepen maar ook door de juiste individuele personen. Een bekende blogger, een NB’er of een bekende die iets doet of koopt zal navolg vinden door de mensen in diens sociale cirquit (zoals de Facebook vrienden).

Authoriteit

Heeft een bepaald sociaal account een flink aantal (Nederlandse) volgers of likes dan zet dat andere eerder aan tot ook volgen of liken.

Vind-hij/zij ook leuk

Als wij zien dat een goede vriend of vriendin iets leuk vind dan vinden wij dat ook gauw leuk.

Schaarste

Social media leent zich uitstekend, door het vlugtige karakter,  voor aanbiedingen waar snel op in moet worden gesprongen. Neem bijvoorbeeld de deals van groupon of een dag-deal.

About Sandra
Klantenservice bij likeskopen.net, social media specialist en blogger.

Gepubliceerd door

Sandra

Klantenservice bij likeskopen.net, social media specialist en blogger.

Een gedachte over “Waarom social media eigenlijk?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *